Portfolio

Tällä sivulla esittelen pienen katsauksen tuotantooni. Nainen ja luonto ovat usein töissäni keskiössä. Teoksissani naivismi puskee usein läpi ja tietty sadunomaisuus ja muistojen kultaaminen on minulle tyypillistä niin grafiikassa kuin keramiikassakin. Tähän puoleen töissäni pääset tutustumaan @miian_kuvia tilillä. 


Tässä portfoliossa olen keskittynyt esittelemään työskentelytekniikkaani ja värien käyttöä töissäni. Pääosa tuotannostani on tehty kuparilaatalle syväpainomenetelmillä, mutta nyt viime aikoina olen palannut myös kartonkikrafiikan pariin ja kokeillut sen suomia mahdollisuuksia. 

Grafiikka on loputon mahdollisuuksien kenttä ja vain oma mielikuvitus on rajana mitä kaikkea voit kokeilla. Onneksi minulla on vielä paljon opittavaa ja kokeiltavaa. 

Puristusote, 2022. Kartonkigrafiikka harsolle. Kuva-ala 40cm x 120cm. 

Uskallus, 2022. Etsaus/akvatinta, kuva-ala 15,5cm x17,5cm.

Tämä vedos kuvaa hyvin töissäni esiin puskevaa naivistista otetta. 

Persefone, 2022. Kartonkikrafiikka, kuva-ala 25cm x 34cm.

Tässä työssä etsin kartongin pintaa rikkovia työtapoja. Löysin erään kuituisen paperin, johon vedostin työn kerran, jotta sain pintaan hallitsematonta myrskyä enteilevää vaikutelmaa. 

Tein itseni elämälle, 2022. Kartonkikrafiikka, kuva-ala 32cm x 47cm. 

Loppuvuodesta 2021 palailin kartonkikrafiikan pariin ja löysin uudelleen töihini myös perinteisemmän mustan sävyn.

Siunatut, 2022. Kartonkikrafiikka, kuva-ala 

Tässä halusin kokeilla itselleni ominaista värien käyttöä myös kartonkigrafiikassa. Halusin väreillä korostaa kuvan lämpöä.


Puristusote, 2022. Kartonkigrafiikka ja chine colle`, kuva-ala 12cm x 27cm.

Vain mielikuvitus rajana, kun pääsee kokeilemaan chine colle`-tekniikkaa. Tämä vei sydämeni tällä erää ja varmasti jatkan tutustumista tähän tekniikkaan. 

 

Uuteen kasvuun, 2021. Etsaus/akvatinta, kuva-ala 25cm x 19cm.

Minulle tutuin ja ominaisin grafiikan työskentelytapa on etsaus/akvatinta. Pidän tämän työtavan mahdollistamista sävyistä työssä ja akvatinta työtavan synnyttämästä rakeisesta elävyydestä. Minusta on kiehtovaa, miten monia tasoja saa aikaan yhdellä värillä.


Takaisin todellisuuteen, 2021. Etsaus/akvatinta, kuva-ala 15cm x 18cm.

Akvatinta antaa mahdollisuuden monenlaisen pinnan hyödyntämiseen kuparilaatalla.


Lammen pinta, 2020. Etsaus/akvatinta. Kuva-ala 49cm x 22cm.

Väreillä pystyn syventämään haluamaani vaikutusta vedoksessa. Sinisen ja vihreän sävyt ovat töissäni tyypillisiä. 

 

Kukinta, 2020. Etsaus/akvatinta. Kuva-ala 49cm x 22cm.

Haluan käyttää teoksissani paljon värejä. Värit vahvistavat katsojan mielikuvia ja tekevät teoksesta elävämmän. Useimmat vedossarjani ovat EV-merkinnällä.

Olen toisistaan hyvin poikkeavilla värisävyillä halunnut voimistaa jotain tiettyä ajatusta teoksessa. Kukinnan ylemmällä, punavihrällä vedoksella olen halunnut luoda mielikuvaa heinäkuun täyteläisestä kukkaloistosta ja alemmalla sinivihreällä luoda ajatusta alkukesän hennosta alkavasta kukinnasta.