Tämä sivu täydentyy hiljalleen...


                                                    Työskentelystäni

Grafiikka on minulle ominaisin taiteen tekemisen muoto. Innostuksen grafiikan tekemiseen sain opiskellessani kuvataidekasvatuksen sivuaineopintoja. Tällä hetkellä opiskelen Kankaanpään Taidekoulussa YAMK-tutkintoa.

Työni ovat usein värillisiä, poiketen perinteisemmästä mustavalkoisesta värimaailmasta. Väreillä haluan vahvistaa tai alleviivata jotakin tunnelmaa tai ajatusta, joka minulla on työtä tehdessä. Minusta on kiehtovaa, miten monia tasoja saa aikaan jo yhdellä värillä. Sinisen ja vihreän sävyt ovat töissäni tyypillisiä. Useimmat vedossarjani ovat EV-merkinnällä. 

Aiheeni töihin saan arjesta, siitä mitä näen ja koen. Kohopainomenetelmillä toteutetuissa  töissäni on usein luonteenomaista sadunomaisuus, kun taas syväpainomenetelmillä tehdyissä töissäni kuva-aiheet ovat realistisempia aihepiireiltään. Tykkään töissäni palata lapsuuden tunnelmiin tai ruokkia lapsenuskoa keijuihin ja ihmeisiin. Kaikissa töissäni pilkistää huumori, jopa niissä synkimmissä ja vakavimmissakin. Kuvaan usein naisen elämää ja naiseutta. Luonto on usein yhdistävänä tekijänä mukana kaikissa töissäni tavalla tai toisella. 

Haluan töilläni herättää tarinoita, luoda katsojalle mahdollisuuden kurkistaa omaansa tai jonkun muun tarinaan. Teosteni kautta katsoja voi muistaa jotain unohdettua ja kokea uudelleen jonkin itselleen tärkeän kokemuksen. 

Luonnostelu on minulle tärkeä työvaihe vaikka usein lopputulos kehittyy joksikin muuksi kuin alussa olin hahmotellut. Ominaista minulle on vahva viivan käyttö. 

Haluan kokeilla erilaisia tekniikoita ja oppia uusia työtapoja, grafiikka antaa tähän loputtoman mahdollisuuden. Taiteen tekeminen on minulle matka omaan itseeni ja ympäristööni. Toivon jatkavani matkan tekoa uutta oppien ja kokeilunhaluisena koko loppuelämäni. 

Grafiikkaani voi tutustua kotisivujeni lisäksi instagramissa @miian_kuvia. Vedoksiani on myynnissä Taikon -sivulla, Iittalan Naivistien taidelainaamossa ja AulaShopissa sekä Porin Taiteilijaseuran ylläpitämässä taidelainaamossa ja Porin Taidegraafikoiden Paja & Gallerian myyntinäyttelyssä. 

Haluan yrittää myös rikkoa perinteisiä grafiikan rajoja tuomalla grafiikkaan mukaan veistoksellisuutta. 

Allaolevaan vedokseen on yhdistetty piikilanka tuomaan kolmiulotteisuutta. Vedos itsessään on tarkasteltavissa kahdelta puolen. 

Tässä kaksi uudempaa vedosta. 

Ensimmäisesessä, Prinsessa ja katumuspilleri, 2024, kuva itsessään luo vedoksen kuva-alan, ilman taustaa. 

Toisessa, Kuumaa ja kylmää 2023, rajatun kuva-alan rikkoo keltainen kuu.

Tässä näyte emalimaalauksesta. Tämä on työtapa, jota haluan kokeilla lisää ja suurempia kokonaisuuksia.

                                               Persefone, 2022, kartonkigrafiikka

                 Tein itseni elämälle, 2022. Kartonkikrafiikka, kuva-ala 32cm x 47cm. 


         Tässä esimerkki siitä kuinka erivärisiä vedossarjan vedokset voivat keskenään olla.

                           Kukinta, 2020. Etsaus/akvatinta. Kuva-ala 49cm x 22cm.