Portfolio

Grafiikka on minulle ominaisin taiteen tekemisen muoto. Innostuksen grafiikan tekemiseen sain opiskellessani kuvataidekasvatuksen sivuaineopintoja. Lisää oppia hain Porin Taidekoulun aikuisten iltalinjalta, taiteen perusopinnoista. Porin Taidekoulun jälkeen olen täydentänyt osaamistani grafiikan ammattilaisten vetämillä grafiikankursseilla ja saanut vertaistukea ja opastusta muilta taidegraafikoilta.

Työni ovat usein värillisiä, poiketen perinteisemmästä mustavalkoisesta värimaailmasta. Väreillä haluan vahvistaa tai alleviivata jotakin tunnelmaa tai ajatusta, joka minulla on työtä tehdessä. Minusta on kiehtovaa, miten monia tasoja saa aikaan jo yhdellä värillä. Sinisen ja vihreän sävyt ovat töissäni tyypillisiä. Useimmat vedossarjani ovat EV-merkinnällä. 

Aiheeni töihin saan arjesta, siitä mitä näen ja koen. Kohopainomenetelmillä toteutetuissa  töissäni on usein luonteenomaista sadunomaisuus, kun taas syväpainomenetelmillä tehdyissä töissäni kuva-aiheet ovat realistisempia. Kuvaan usein naisen elämää ja naiseutta. Luonto on usein yhdistävänä tekijänä mukana kaikissa töissäni tavalla tai toisella. 

Haluan töilläni herättää tarinoita, luoda katsojalle mahdollisuuden kurkistaa omaansa tai jonkun muun tarinaan. Teosteni kautta katsoja voi muistaa jotain unohdettua ja kokea uudelleen jonkin itselleen tärkeän kokemuksen. 

Luonnostelu on minulle tärkeä työvaihe vaikka usein lopputulos kehittyy joksikin muuksi kuin alussa olin hahmotellut. Ominaista minulle on vahva viivan käyttö. 

Haluan kokeilla erilaisia tekniikoita ja oppia uusia työtapoja, grafiikka antaa tähän loputtoman mahdollisuuden. Taiteen tekeminen on minulle matka omaan itseeni ja ympäristööni. Toivon jatkavani matkan tekoa uutta oppien ja kokeilunhaluisena koko loppuelämäni. 

Grafiikkaani voi tutustua kotisivujeni lisäksi instagramissa @miian_kuvia. Vedoksiani on myynnissä Taikon -sivulla, Iittalan Naivistien taidelainaamossa ja AulaShopissa sekä Porin Taiteilijaseuran ylläpitämässä taidelainaamossa ja Porin Taidegraafikoiden Paja & Gallerian myyntinäyttelyssä. 

                     Rantavedessä, 2023. Etsaus/akvatinta, kuva-ala 18cm x 25cm. 

                 Kukitettu, 2023. Kartonkigrafiikka, kuva-ala 

                    Puristusote, 2022. Kartonkigrafiikka harsolle. Kuva-ala 40cm x 120cm. 

                          Uskallus, 2022. Etsaus/akvatinta, kuva-ala 15,5cm x17,5cm.


                                               Persefone, 2022, kartonkigrafiikka

                 Tein itseni elämälle, 2022. Kartonkikrafiikka, kuva-ala 32cm x 47cm. 


                                   Kuunvalossa, 2022, kartonkigrafiikka/chine colle

          . 

         Aamuvirkut usvan hetkellä, 2021. Etsaus/akvatinta, kuva-ala on 31,5cm x 24,5cm.

                        Uuteen kasvuun, 2021. Etsaus/akvatinta, kuva-ala 25cm x 19cm.


                Takaisin todellisuuteen, 2021. Etsaus/akvatinta, kuva-ala 15cm x 18cm.


                    Lammen pinta, 2020. Etsaus/akvatinta. Kuva-ala 49cm x 22cm.

 

                           Kukinta, 2020. Etsaus/akvatinta. Kuva-ala 49cm x 22cm.


                                                             PUUPIIRROKSIA

                 Saman taivaan alla, 2022. Puupiirros/akvarelli, kuva-ala 60cm x 48cm.